Besplatni vodič za početnike i one naprednije!

Naziv web stranice

Naziv web stranice i izbor web hostinga

Da bi ste pokrenuli web stranicu, potreban vam je naziv web stranice, tj. domene i web hosting. Sam naziv stranice je najbolje odabrati prilikom kupovine samog hostinga koji nam je neophodan. Preporučljivo je u izboru imena same domene navesti vašu djelatnost – postolar, slikar, apartmani-krk, villa-maria i tako dalje. U svakom slučaju dobro razmislite o samom imenu, jer po nazivu domene će vas zapamtiti velik broj ljudi. Preporučam za ovaj korak odvojiti najviše vremena, jer ćemo sav idući trud usmjeravati prema nazivu domene koju sada odaberemo.

Također dobro izabrani naziv internet domene će imati pozitivan rezultat i na optimizaciju vaše stranice za tražilice (SEO) o čemu možete detaljnije pročitati ovdje.

web domena

Izbor hostinga zna biti vrlo težak, pa bih vam htio pomoći i u tom pogledu. Mnoge hosting kompanije će vam obećavati brda i doline a na kraju ćete ostati razočarani. Hosting si možemo predočiti kao jedan “kompjuter” koji je stalno upaljen i šalje podatke svim korisnicima koji dođu na vašu web stranicu. Taj hosting treba zakupiti, kao i domenu tj. sam naziv vaše web stranice. Hosting se zakuplje na 1 godinu ili vše.

Preporuka hostinga

Najbolja iskustva sam imao sa studio4web hosting tvrtkom. Podrška je na hrvatskom jeziku, te je jako stručna i brza. Preporučeni hosting paket za stranicu je Mars SSD koji ima optimalne karakteristike i besplatnu domenu. A ukoliko prilikom kupnje iskoristite kupon:

hocupopust

Cijena hostinga će biti 340 kn umjesto 400 kn godišnje, tj. ostvarit ćete popust u iznosu od 15% na sve usluge. S obzirom koju uslugu dobivate (4GB prostora, besplatna domena, 10 addon domena, SSD disk…) cijena je odlična. Stranica na kojoj se trenutno nalazite, je smještena na studio4web hosting.

Adresa: www.studio4web.com

Studio4web, web hosting, registracija domena

 

Ovo je jedini trošak koji ćete imati prilikom izrade stranice!

Nakon kupovine hostinga i domene možemo nastaviti s trećim korakom – instalacija WordPress-a.

Tko sam ja?

Bavimo se web dizajnom 13 godina, te sam odlučio od 2012. godine podijeliti stečena znaja u svrhu edukacije budućih naraštaja. Ovaj vodič sam napisao za sve, za bloggere ali i za poduzetnike koji žele racionalno iskoristiti svoj novac. Tako je ovaj vodič pomogao u izradi preko 700 stranica, za sada. Zašto ne bi i ti bio dio ove grupe?

Stranica mjeseca

bubLED - LED rasvjeta

Svaki mjesec objavljujemo stranice koje su napravljene po ovom besplatnom vodiču!

Provjerite akcijske cijene LED rasvjete :)

Stranica Dežurnog Vulkanizera!

Dežurni vulkanizer

Odlična web stranica napravljena koristeći ovaj priručnik.

Provjerite o čemu se radi :)

Extrafm portal Hrvatske glazbe

Extrafm

Hrvatski portal glazbene tematike, napravljen pomocu ovog vodica.