Samostalna izrada web stranice

Kako napraviti DIY web stranicu za svoju tvrtku

Ako želite izraditi web stranicu za svoju tvrtku, možda razmišljate o opciji “uradi sam”. Sa širokim rasponom alata za izradu web stranica dostupnih danas, lakše je nego ikad sami izraditi web stranicu. Detaljne upute, kao pomoć pri izradi web stranice pronaći ćete ovdje. Evo nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći da napravite uspješnu web stranicu “uradi sam”.

1. Odredite ciljeve svoje web stranice i ciljanu publiku

Prije nego počnete izrađivati svoju web stranicu, važno je jasno razumjeti što želite postići svojom web lokacijom i tko je vaša ciljna publika. To će vam pomoći u donošenju informiranih odluka o dizajnu, sadržaju i funkcionalnosti vaše web stranice.

2. Odaberite alat za izradu web stranica

Dostupni su mnogi alati za izradu web stranica, besplatni i plaćeni. Neke popularne opcije uključuju Wix, Squarespace i WordPress. Razmotrite svoje tehničke vještine i proračun pri odabiru alata za izradu web stranica. Mnogi graditelji web stranica nude besplatna probna razdoblja, stoga ih iskoristite da isprobate alate i odredite koji vam najviše odgovara.

3. Odaberite predložak i prilagodite ga

Nakon što odaberete alat za izradu web stranica, odaberite predložak koji najbolje odgovara vašoj robnoj marki i ciljevima. Većina alata za izradu web stranica omogućuje vam da prilagodite predložak vlastitim slikama, bojama i tekstom. Provjerite je li vaša web stranica vizualno privlačna i jednostavna za navigaciju.

4. Optimizirajte za tražilice

Optimizacija za tražilice (SEO) ključna je za svaku web stranicu. Provjerite ima li vaš alat za izradu web stranica ugrađene SEO alate i koristite li ih učinkovito. Upotrijebite ključne riječi u sadržaju svoje web stranice, meta opisima i naslovima stranica kako biste pomogli tražilicama da razumiju o čemu se radi na vašoj web stranici.

Google analytics

5. Dodajte sadržaj visoke kvalitete

Vaša web stranica trebala bi pružiti vrijedne informacije vašoj ciljanoj publici. Koristite jasan i koncizan jezik kako biste napisali privlačan sadržaj koji je relevantan za vašu ciljanu publiku. Obavezno uključite slike, videozapise i druge multimedijske sadržaje kako biste zadržali posjetitelje.

6. Učinite svoju web stranicu prilagođenom mobilnim uređajima

S obzirom da sve više i više ljudi pristupa internetu putem svojih mobilnih uređaja, važno je osigurati da vaša web stranica bude prilagođena mobilnim uređajima. Većina graditelja web stranica nudi responzivne predloške koji se automatski prilagođavaju različitim veličinama zaslona.

7. Pokrenite svoju web stranicu

Nakon što dovršite sve potrebne korake, vrijeme je da pokrenete svoju web stranicu. Temeljito testirajte svoju web stranicu kako biste bili sigurni da sve radi prema očekivanjima. Razmislite o provođenju laganog pokretanja prije nego što svoju web stranicu objavite kako biste bili sigurni da nema većih problema.

Izrada web stranice može biti izazovno, ali korisno iskustvo. Slijedeći ove savjete, možete izraditi DIY web mjesto koje zadovoljava vaše poslovne potrebe i pomaže vam da dosegnete svoju ciljanu publiku. Sretno!

Komentiraj