WEB hosting – vodič za kupovinu

Kupujete usluge web hostinga? Pročitajte ovih 9 savjeta kako izabrati pravi web hosting za vas. Imajte ovaj popis uz sebe kada se odlučite za kupovinu.

Kada kupujete savršen web hosting za vas (ne najbolji web hosting za sve ostale), bombardirat će vas izrazi i značajke s kojima ćete se rijetko susretati u svakodnevnom životu. Od FTP-a do sigurnosne kopije, objasnit ćemo vam žargon i na što trebate paziti kada ste u fazi nabavke novog paketa za web hosting. Imajte na umu da se web hosting – kao tehnologija – razvija već više od 30 godina, od kada je nastao World Wide Web.

Pogledajte naš ažurirani popis najboljih pružatelja usluga web hostinga

1. Platforma za izradu web stranica

Ovih dana pružatelji usluga hostinga nude alate potrebne za stvaranje sjajne web stranice, bez obzira jeste li guru kodiranja ili ste početnik. Moderne platforme za izradu web stranica – poput Boldgrida – nude predloške s funkcijom drag-and-drop kako bi vam omogućili da napravite odličnu profesionalnu web stranicu bez potrebe za angažiranjem web dizajnera.

Imajte na umu da su mnoge popularne platforme za izgradnju web stranica poput WIX-a ili Weebly-a vlasničke naravi. One, strogo govoreći, nisu web hosting entiteti u tradicionalnom smislu. Bit ćete ograničeni u onome što možete učiniti i taj nedostatak fleksibilnosti može biti štetan ako želite dodati malo više kreacija.

2. SSD ili Solid State Drive

Iako su SSD-ovi skuplji od standardnih HDD-a, to je s dobrim razlogom; mnogo su brži od tradicionalnih pogona, pouzdaniji su i troše manje energije. Ovisno o tehnologiji koja se koristi, brzina prijenosa je iznimno visoka.

SSD-ovi se ne isporučuju s pokretnim dijelovima pa se pouzdano, tiho pokreću i stvaraju trajnu i energetski učinkovitu mogućnost za pohranu podataka. Očekujte da će diskovi tvrdog diska ostati popularni jako dugo vremena, posebno u vrijednosnom dijelu tržišta na kojem “besplatni” i “neograničeni” još uvijek vladaju.

3. Web hosting Bandwidth

Bandwidth opisuje kvalitetu i razinu prometa i podataka kojima je dopušteno putovanje i prijenos između vaše web stranice, korisnika i interneta. Svaka hosting tvrtka ponudit će različite razine propusnosti podataka. Ovo može biti pokazatelj koji hosting tvrtka ima najbolje mreže, veze i sustav.

Ako imate malu tvrtku s 5000 ili manje posjetitelja mjesečno, ne morate se previše brinuti oko toga. Većina glavnih hosting tvrtki osigurat će svu propusnu širinu podataka koja vam je potrebna za njihov najjeftiniji hosting račun, od samo 1 USD mjesečno.

4. Pohrana podataka

Većina hosting planova ponudit će “neograničen” kapacitet za pohranu, ali i to mora imati ograničenja. Međutim, za većinu web lokacija s malim poduzećima jeftini zajednički hosting plan poslužit će svim potrebama za pohranom. Malo je vjerojatno da će vam trebati više od 2 GB prostora, osim ako na svojoj web stranici nemate puno video zapisa ili glazbenih datoteka.

Većina web hosting tvrtki neće prihvatiti da ih korisnici koriste samo kao uslugu poslužitelja datoteka. Za to možete upotrijebiti internetske usluge poput Dropboxa ili čak Google Drive-a gdje će se vaše datoteke obično pohranjivati za daleko manje novaca nego što očekujete.

5. Skalabilnost web hostinga

Važnost skalabilnosti je dvostruka: prvo, potrebno je da vaša web stranica može podnijeti ogromne skokove u broju posjetitelja. Drugo: trebate pružatelja usluga hostinga s kojim možete organski rasti, kako se povećava vaše poslovanje i naknadni web promet. Kad odaberete pružatelja usluga hostinga, pogledajte koliko je lako nadograditi uslugu ako zatreba.

Može li vas vaš web domaćin prebaciti iz zajedničkog plana hostinga na ulaznoj razini na srednji VPS kada promet dosegne određenu razinu, bez ikakvih negativnih posljedica za vaš website? Može biti da vaše poslovanje doživljava sezonske fluktuacije u web prometu. To treba neprimjetno podržavati.

Na primjer, maloprodajna tvrtka za božićna drvca vjerojatno će doživjeti znatan priljev web prometa u prosincu. Skalabilnost pružatelja usluga hostinga omogućit će web mjestu da upravlja fluktuacijama u prometu bez greške.

Za vaše je web mjesto važno da se može nositi s rastom i oštrim skokovima u broju posjetitelja. Obavezno odaberite domaćina koji nudi mogućnost nadogradnje na VPS.

6. Pristup

Kada se prijavite za hosting, dobit ćete upravljačku ploču za upravljanje vašim hosting računom. Trebat će vam i FTP (protokol prijenosa datoteka) pristup vašim datotekama. FTP je najčešća metoda koja se koristi za prijenos web stranica i drugih datoteka s vašeg računala na računalo web hostinga koje će biti domaćin.

Pogledajte maksimalnu veličinu datoteke jer to može ograničiti vašu mogućnost prijenosa medijskih datoteka. Mnogi će pružatelji usluga ponuditi i internetski upravitelj datoteka koji je koristan ako se nalazite izvan svoje uobičajene radne stanice i morate brzo ažurirati svoje web mjesto, čak i sa svog pametnog telefona.

7. Podrška

Ako se pojave tehničke poteškoće, trebat će vam brza podrška sigurnosnih kopija. Dobri davatelji hostinga ponudit će vam podršku 24 sata dnevno, tako da možete vratiti svoje poslovanje na mreži ako nešto pođe po zlu. Na raspolaganju su razne metode podrške uključujući e-poštu, telefon, chat uživo.

Provjerite ugovor o razini usluge (SLA) za detalje o podršci koju možete očekivati. Neki će pružatelji usluge predvidjeti i očekivano produženje radnog vremena u SLA-i. 99% produženog vremena znači da se može očekivati ​​da će vaša web stranica biti van funkcije manje od 3,5 dana godišnje.

To se svodi na manje od jednog sata na 99,99% ugovora. Svi osim najskupljih web hosting paketa obećavat će pet devetki (99,999%) gdje je maksimalno dogovoreni prekid rada nešto više od pet minuta.

8. Lokacija servera

Što je podatkovni centar bliži posjetiteljima, to će obično biti brže učitavanje stranice. Ako je vjerojatno da će svi vaši posjetitelji doći iz jednog područja, odaberite pružatelja usluga hostinga s podatkovnim centrom u blizini. Čak i ako to nije slučaj, uvijek možete kupiti web hosting paket koji uključuje opciju CDN (Network Delivery Network).

CDN će ugostiti kopiju stranice i statički sadržaj vaše web stranice kada joj se pristupa. Caching, kao što je poznato, znači da će posjetitelji vaše web stranice uvijek dobivati ​​podatke s najbližeg poslužitelja na njihovo mjesto.

9. Backup – sigurnosna kopija

Posljednje, ali svakako ne najmanje bitno, sigurnosna kopija vaše web stranice je kritična usluga koju biste trebali dobiti od pružatelja usluga hostinga. Ne nude sve hosting tvrtke uslugu kao dio vašeg paketa, zato se pitajte. Rezervne kopije obično se automatski skidaju s vaše web stranice i čuvaju sedam dana, što vam omogućava da obnovite web stranicu u bilo kojem trenutku ako je potrebno.

Sigurnosne kopije obično uključuju i datoteke web-stranice (statičke) i baze podataka (dinamičke). Razlozi za koje vam možda treba sigurnosna kopija vaše web stranice uključuju: požar u podatkovnom centru, hakiranje, ljudske pogreške i kvar komponenta. Također možete odlučiti sigurnosno kopirati datoteke na treću stranu (poput Google diska) ili lokalno na računalu.

Ovo su najbolji pružatelji web hostinga:

Najbolje usluge web hostinga za vaš website u 2024. godini

Danas smo testirali najbolje mogućnosti web hostinga

Ako postavljate web-stranicu, trebat će vam usluga web hostinga. Jednostavno je.

Usluge web hostinga su temelj na kojem su izgrađene sve web stranice. Bez obzira jeste li Google, srednja tvrtka ili lokalni cvjećar, ako želite internetsku prisutnost, onda ćete htjeti najbolji web hosting za svoje potrebe – i tu vam je ovaj vodič koristan.

Osim što ćemo objasniti što web hosting zapravo jest i korake koje biste trebali poduzeti prije nego što odaberete vaš, dat ćemo vam konačan popis najboljih web hostinga koje možete dobiti – bilo da ste novajlija koji pravi svoju prvu web stranicu za rastuću publiku ili iskusni davatelji veteranskih istraživanja. Usluga web hostinga pružit će vam alate koji će vam pomoći da izgradite najbolju moguću web-stranicu za vaše internetsko poslovanje ili hobi i učiniti ju dostupnom na internetu. Najopsežniji pružatelji usluga ponudit će čitav niz usluga: namjenski poslužitelji i upravljanje, čarobnjaci za stvaranje web stranica, prateće adrese e-pošte, hosting za web-lokacije izgrađene u WordPress-u i još mnogo toga.

Trenutno najbolji web hosting provider je Hostgator – volimo njegov širok i koristan skup značajki (da ne spominjemo njegove povoljne cijene) i stvarno se posebno ističe kada je riječ o WordPress hostingu.

Ukratko, došli ste do najboljeg resursa na internetu za odabir najbolje web hosting usluge. Objavili smo nepristrane preporuke i stručne savjete za jeftin hosting, zajednički hosting, graditelje web stranica i WordPress hosting provajdere.

Najbolje usluge web hostinga za 2024. godinu:

Bluehost

InMotion hosting

Web hosting: naši savjeti koje morate znati prije nego što započnete

Pregledali smo (i ponovno pregledali) više od 100 davatelja web hostinga – besplatnih i plaćenih – pa znamo što čini hostove web stranica najboljim. Iz našeg iskustva vjerujemo da je ovo pet najvažnijih stvari kojih se morate sjećati prilikom odabira vašeg hostinga:

Gotovo uvijek dobijete ono što ste platili

Ako vam je web- stranica prvenstveno hobi, to ne bi trebalo biti važno. Međutim, za ključno poslovno sredstvo često je loša ekonomija tražiti najjeftiniju (ili besplatnu) ponudu.

Pazite na trikove s cijenama

Velika većina dobavljača web hostinga nudi niske cijene na početku svojih ugovora, ali tada povećavaju cijene nakon što završi uvodni period. To može biti 24, 36 ili čak 60 mjeseci nakon prijave. Uvijek tražite ukupne troškove vlasništva.

Koliko je pouzdan pružatelj usluga?

Otprilike svatko se može pretvarati da je pravi web domaćin i samo preprodavati tuđe proizvode. Dakle, pogledajte kako dugo posluju, imaju li adresu za kontakt, tko ih posjeduje, daju li realna obećanja na web stranici itd. Google je vaš prijatelj.

Znajte svoje granice

Koliko ste upoznati sa stvaranjem vlastite web stranice? Trebate li vanjsku pomoć da biste razumjeli brojne posljedice (uključujući pravne i komercijalne) koje objavljivanje podrazumijeva?

Razmotrite graditelje web stranica

Ne treba vam web-hosting da biste osigurali internetsku stranicu, a graditelji web stranica nude zanimljivu i uvjerljivu alternativu. Međutim, ne možete lako migrirati svoj sadržaj ako ih želite napustiti zbog njihove vlasničke prirode.

Evo nekoliko savjeta vezanih uz web hosting:

WordPress.org Bluehost je također ocijenjen najboljim web domaćinom.

  1. Hostgator web hosting – 4/5

Naša # 1 najdraža najbolja web hosting usluga

  • Neprilagođena širina pojasa: Da | WooCommerce hosting: Da | Besplatna domena: Da | Podrška sa sjedištem u SAD-u 24×7: Da
  • Pristupačan za korištenje, ali moćan
  • Automatizirano postavljanje za WordPress
  • Osnovni graditelj web stranica je uključen

Uzimajući najviše počasti na našim najboljim web hosting ljestvicama, Hostgator je tvrtka sa sjedištem u Houston (SAD) koja je u vlasništvu web giganta Endurance International Group (EIG). Nudi osnovni zajednički hosting od 2,75 USD mjesečno (na trogodišnjem ugovoru).

Za taj novac dobivate automatizirano postavljanje za WordPress, a da ne spominjemo ostale popularne aplikacije putem Marketplace sustava. Tu je i područje temeljeno na cPanelu za stručne korisnike koji omogućuju ugađanje stvari.

Nadalje, Hostgator pruža graditelja web mjesta sa sjedištem u Weeblyu. Ovo je osnovna mogućnost s preglednikom koja vam omogućuje stvaranje web stranice do šest stranica, a nisu dodane dodatne značajke poput predloška web mjesta. Ali ipak je bolje nego ništa, a u tijeku je i više funkcionalnosti – plus što ovaj graditelj dobivate s osnovnim računom.

U ponudi je i dobra korisnička podrška, a krajnji rezultat je kombinacija korisničkih aspekata uz dobru količinu snage i potencijalno prilagođavanje naprednijim korisnicima.

Fantastična ponuda za posjetitelje KakoNapravitiWebStranicu, Bluehost je smanjio cijenu svog zajedničkog plana (redovito 7,99 USD) na samo 2,75 USD mjesečno. Dobivate 24-satnu podršku plus besplatna .com domena, postavljanje WordPress web stranice i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Nije loše, s obzirom na to da je Hostgator # 1!

Naručiti možete ovdje – Hostgator.